Lightsale verlichtingsadvies icon

Domotica

Domotica

Het gemak dient de mens, nu meer dan ooit tevoren. Automatisering is in onze woon- en werkomgeving al behoorlijk geïntegreerd.

Het aantal domotica-toepassingen blijft groeien. Verlichting die automatisch aanspringt bij uw thuiskomst en zich aanpast aan uw filmavond of romantisch diner. Deuren die automatisch op slot gaan of zich openen, verwarming die een standje lager gaat bij uw vertrek, gordijnen die automatisch open en dicht gaan en nog veel meer.

Veel van deze apparaten staan in verbinding met internet. Een goede beveiliging is dus cruciaal. Niemand wil immers z’n privéleven in de etalage hebben liggen.

In veel gevallen is zo’n internetverbinding helemaal niet nodig. Lightsale gebruikt daarom uitsluitend de geavanceerde producten van Casambi. Casambi werkt namelijk via een eigen, volledig afgesloten en beveiligd systeem. Alleen de sensoren, dimmers en schakelaars van Casambi kunnen daarbinnen met elkaar communiceren. Dat gebeurt via een veilige BLE-verbinding (BLE = ‘Bluetooth Low Energy’).

Casambi touchschreen domotica woning verlichting
Casambi advies installatie almere

Casambi voor veilige sturing

Met een moderne smartphone of een tablet met daarop de app van Casambi kan alles worden aangestuurd en geprogrammeerd. Beveiligd met een wachtwoord en ontoegankelijk voor kwaadwillende derden. Een hele geruststelling.

Bediening en integratie

Maar hoe integreert u Casambi als een functioneel, veilig systeem, met de functies van een volledig domotica systeem? Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen waarover wij u graag meer vertellen. Casambi bedienen kan op verschillende manieren. Hieronder de meest voorkomende mogelijkheden:

De Casambi schakelaar

Verschillende fabrikanten produceren reeds goed werkende schakelaars of zenders. Deze hebben we in verschillende uitvoeringen; ze zijn er in de kleuren alpine wit en zwart, luxe messing of zelfs kinetisch waardoor er geen spanning op de schakelaar nodig is!

Normale aan / uit schakelaar

Via de app op de telefoon kun je de Casambi ontvanger op de gewenste dim stand zetten. In de app wordt ingesteld dat wanneer de spanning wegvalt (door de schakelaar te bedienen) en weer terug komt (de schakelaar weer terug) de ontvanger weer inschakelt op de laatst ingestelde stand.

Kinetische schakelaar

Zoals de BLE-EWSDB. Deze schakelaar is zowel enkel als dubbelvoudig te verkrijgen, en heeft geen spanning of batterijen nodig. Door het indrukken ontstaat er kinetische energie, waarmee u verschillende ontvangers kunt aansturen. Het binnenwerk past ook in uw bestaande schakelmateriaal!

Bewegingssensor

De CBU-CEFL is een inbouw bewegingssensor met fotometrische cel. Wordt er beweging gedetecteerd in de ruimte, dan zorgt deze zender ervoor dat de ontvangers worden aangestuurd. Daarbij kunt u via de fotometrische cel instellen dat er bij bepaalde lichtopbrengsten in huis (daglicht) geen kunstlicht nodig is, of dat de verlichting gedimd kan worden.

De Casambi app

Een andere manier om de ontvangers te bedienen is via de Casambi App, welke gratis beschikbaar is voor IOS en bij de Google Play Store. Met een tablet of smartphone met bluetooth mogelijkheid is deze te installeren en kun je de ontvangers bedienen. Ook is het systeem in te stellen met deze app, er is dus geen ingewikkelde software nodig om je Casambi domotica installatie te programmeren.

domotica-touchscreen-almere

Domotica Integratie

Met onze allesomvattende touchscreen sturen we zowel onze verlichtingsinstallatie aan, alsmede een protocol dat werkt op verschillende systemen van collega’s. Denk aan de verwarming, de gordijnen en zelfs de zonnewering.

Het centrale touchscreen is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Wij zorgen ervoor dat het een naadloze integratie wordt, als hoofdbesturing tussen al uw slimme producten.

Wilt u meer informatie, of eens met ons in gesprek wat voor u de mogelijkheden zijn op het gebied van een slimme woning? We helpen u graag.

Neem contact op

Heeft u een vraag, een opmerking of wilt u vrijblijvend advies? Neemt u dan contact met ons op.

WhatsApp ons
1
Scan de code
Wij helpen u graag verder