Domotica

Domotica

Het gemak dient de mens, nu meer dan ooit tevoren. Automatisering is in onze woon- en werkomgeving al behoorlijk geïntegreerd.

Het aantal domotica-toepassingen blijft groeien. Verlichting die automatisch aanspringt bij uw thuiskomst en zich aanpast aan uw filmavond of romantisch diner. Deuren die automatisch op slot gaan of zich openen, verwarming die een standje lager gaat bij uw vertrek, en nog veel meer.

Veel van deze apparaten staan in verbinding met internet. Een goede beveiliging is dus cruciaal. Niemand wil immers z’n privéleven in de etalage hebben liggen.

Casambi voor veilige sturing

In veel gevallen is zo’n internetverbinding helemaal niet nodig. Lightsale gebruikt daarom uitsluitend de geavanceerde producten van Casambi.

Casambi werkt namelijk via een eigen, volledig afgesloten en beveiligd systeem. Alleen de sensoren, dimmers en schakelaars van Casambi kunnen daarbinnen met elkaar communiceren. Dat gebeurt via een veilige BLE-verbinding (BLE = ‘Bluetooth Low Energy’).

Met een moderne smartphone en de app van Casambi kan alles worden aangestuurd. Beveiligd met een wachtwoord en ontoegankelijk voor kwaadwillende derden. Een hele geruststelling.

Bediening van Casambi

Casambi bedienen kan op verschillende manieren. Hieronder de meest voorkomende mogelijkheden:

De Casambi schakelaar

Verschillende fabrikanten produceren reeds goed werkende schakelaars of zenders. Deze hebben we in twee verschillende uitvoeringen; ze zijn er in de kleuren wit en zwart. (Type X-Press)

Normale aan / uit schakelaar

Via de app op de telefoon kun je de Casambi ontvanger op de gewenste dim stand zetten. In de app wordt ingesteld dat wanneer de spanning wegvalt (door de schakelaar te bedienen) en weer terug komt (de schakelaar weer terug) de ontvanger weer inschakelt op de laatst ingestelde stand.

Kinetische schakelaar

Zoals de BLE-EWSDB. Deze schakelaar is zowel enkel als dubbelvoudig te verkrijgen, en heeft geen spanning of batterijen nodig. Door het indrukken ontstaat er kinetische energie, waarmee u verschillende ontvangers kunt aansturen. Het binnenwerk past ook in uw bestaande schakelmateriaal!

Bewegingssensor

De CBU-CEFL is een inbouw bewegingssensor met fotometrische cel. Wordt er beweging gedetecteerd in de ruimte, dan zorgt deze zender ervoor dat de ontvangers worden aangestuurd. Daarbij kunt u via de fotometrische cel instellen dat er bij bepaalde lichtopbrengsten in huis (daglicht) geen kunstlicht nodig is, of dat de verlichting gedimd kan worden.

De Casambi app

Een andere manier om de ontvangers te bedienen is via de Casambi App, welke gratis beschikbaar is voor IOS en bij de Google Play Store. Met een tablet of smartphone met bluetooth mogelijkheid is deze te installeren en kun je de ontvangers bedienen. Ook is het systeem in te stellen met deze app, er is dus geen ingewikkelde software nodig om je Casambi domotica installatie te programmeren.

Neem contact op

Heeft u een vraag, een opmerking of wilt u vrijblijvend advies? Neemt u dan contact met ons op.