Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/expotis/domains/expotis.nl/public_html/cms2/shared_sections/headsection.php on line 12
Waar u op moet letten bij portiekverlichting voor uw VVE -
17 feb 2016 | Geschreven door:

Waar u op moet letten bij portiekverlichting voor uw VVE

Waar op letten bij portiekverlichtingWanneer u zich bezighoudt met de VvE zijn er allerlei taken te doen. Eén van deze taken is het verzorgen van portiekverlichting. Wilt u het installeren, vervangen en onderhouden van portiekverlichting versoepelen? Ontdek dan hier op welke zaken u dient te letten. De volgende onderwerpen worden uitgelicht:

● Wattage en lumen
● Portiekverlichting kosten
● Noodverlichting

Wattage en lumen

Wattage en lumen zijn twee belangrijke begrippen om te bepalen of er voldoende lichtopbrengst is en welke energiekosten er bij de gekozen portiekverlichting zijn. Wij raden u aan om voor portiekverlichting van tussen de 600 en 1000 lumen per lamp te kiezen. Zo is er in het donker voldoende licht en blijft de energierekening laag.

Als u voor energiezuinige verlichting kiest is led vaak de beste optie. Voor de zekerheid kunt u de volgende formule gebruiken:

Efficiëntie = lumen / wattage

Omdat portiekverlichting veel branduren heeft is het wenselijk deze formule mee te nemen bij het samenstellen van een verlichtingsplan. Hoe minder watt per lumen verbruikt wordt, hoe hoger de efficiëntie en hoe lager de energierekening voor de VvE.

Portiekverlichting kosten

Op verschillende manieren ontstaan er voor de VvE kosten door portiekverlichting. U kunt denken aan:

● Kosten voor het kopen en installeren van portiekverlichting

Wanneer er portiekverlichting wordt aangekocht en geïnstalleerd doet de VvE dit het liefst voor de lange termijn. Kies voor led verlichting om zoveel mogelijk branduren te behalen, belangrijk is dat het om kwalitatieve led verlichting gaat. Kies voor verlichting met een zo hoog mogelijke levensduur, op deze manier doet u het langst met uw nieuwe verlichting.

● Kosten voor het vervangen van portiekverlichting en onderhoud

Af en toe dient u portiekverlichting te vervangen. Mogelijk wordt er op deze manier energie bespaard of bent u daardoor voorlopig weer storingsvrij. Tegelijk is onderhoud belangrijk en kunt u niet uitsluiten dat er af en toe een lamp defect gaat of vervangen moet worden.

● Kosten voor het energieverbruik

U wilt zo min mogelijk energie verbruiken om de kosten te drukken. Wanneer u in kwalitatieve led verlichting investeert betaalt dit zich uit in een besparing op het energieverbruik. Bij LightSale werken we het liefst met merken als Philips, SLV, Lival en Lena Lighting. Deze merken blinken uit door laag energieverbruik en een lange levensduur.

verschil led en tl bergingZoals u ziet gaat het dus niet enkel om de kosten voor vervanging of de aanschaf. Vooral het energieverbruik en een lange levensduur zorgen voor besparingen op de lange termijn. In de duidelijke projectfoto hiernaast ziet u het verschil tussen verouderde TL verlichting in de berging (links) en nieuwe led portiekverlichting. (rechts)

Noodverlichting

Om verlicht te blijven als de stroom uitvalt heeft u noodverlichting nodig. Vaak krijgt een klein deel van de portieklampen een noodvoorziening. Als er calamiteiten zijn kunnen de bewoners op deze manier alsnog een uitgang vinden binnen het complex en is jullie complex altijd voorbereid op noodsituaties. Vaak wordt ongeveer een kwart van de portieklampen van een noodvoorziening voorzien, weeg met de VvE en een specialist af hoeveel noodverlichting u nodig heeft.

Meer weten over portiekverlichting? LightSale helpt u graag met een verlichtingsplan, installatie en al uw brandende vragen. Neem telefonisch contact met ons op via 0362600036 of bereik ons per e-mail via info@lightsale.nl.