Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/expotis/domains/expotis.nl/public_html/cms2/shared_sections/headsection.php on line 13
Dierenambulance & LightSale -
27 sep 2017 | Geschreven door:
dierenambulance, gratis, ledverlichting

Dierenambulance & LightSale

IMG_8629De verlichting in het pand aan de Operetteweg bleek na een aantal jaren nu toch echt aan vervanging toe te zijn. Bovendien was het verbruik en de warmte ontwikkeling een doorn in het oog van de huurders, echter is de stichting afhankelijk van giften en donaties. Voor vernieuwing geen budget.

verlichting-almereDe Almeerse firma LightSale kreeg onlangs via de huisinstallateur te horen over dit schrijnende geval. "Ze waren voornamelijk op zoek naar nieuwe lampvoetjes voor de huidige TL bakken," verteld eigenaar Chris Bennemeer. "Echter blijft dit een oneindig proces, door de warmte ontwikkeling van een TL buis worden voetjes broos, en breken af bij het compleet remplaceren van alle buizen." Chris is samen met Arno Ridderbos van RT&I aan de slag gegaan om te kijken naar de mogelijkheden met LED. "Wanneer we de TL bakken verwijderen, en basic led panelen plaatsen voorzien van Philips led's, wordt de warmte ontwikkeling vele malen minder, worden remplacekosten verkleind, hoeft de airco minder hard te werken en wordt er op energie bespaard!" Chris verteld dat zijn firma dit jaar 10 jaar bestaat, hoe leuk zou het zijn om dit project als gift uit te kunnen voeren!

led-verlichting-panelen25 september was het startschot, Dennis, Arno & Chris hebben zich 's avonds verzameld en zijn begonnen met vervangen. Chris die onlangs gestart is met zijn HBO Lichtontwerp verteld over de keuze in een iets andere lichtkleur; "Mensen voelen zich prettiger in een omgeving waar het kunstlicht meer natuurlijk overkomt. Ziekteverzuim daalt, maar ook tijdens vergaderingen en trainingen blijven mensen veel alerter."

's Avonds om 22.00 waren alle lichtarmaturen vervangen, de dierenambulance is er enorm blij mee, "wat een verschil, en wat een heerlijk licht!", "het lijkt of de hele afdeling wel groter is geworden!". De gift van LightSale en RT&I blijkt een succes, samen maken we de wereld beter, en verbruiken we steeds minder energie!