Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/expotis/domains/expotis.nl/public_html/cms2/shared_sections/headsection.php on line 12
7 Gemakkelijke tips voor LED Winkelverlichting! -
29 sep 2015 | Geschreven door:

7 Gemakkelijke tips voor LED Winkelverlichting!

led winkel inbouwspot

Tip 1! Led retrofit

De gemakkelijkste manier van besparen met ledverlichting is de retrofit lichtbron. Lang niet in alle opzichten is dit de meest ideale lichtbron, maar het is wel een lichtbron waarmee u gemakkelijk en snel uw winkelverlichting kunt aanpassen naar led verlichting. Oude lamp eruit, nieuwe lamp erin. Echter is het opletten met deze lichtbronnen! Veel retrofit lichtbronnen hebben een lagere lichtopbrengst dan uw huidige lampen. In feite wordt het dan donkerder in uw winkel, en dat is nu precies iets wat we niet willen. Immers; hoe meer licht.... Vergelijk vooraf goed het aantal lumen dat er aangekondigd wordt of laat ons u helpen met een vrijblijvende lichtberekening.

Tip 2! Led panelen

Bestaande TL Inlegarmaturen vervangen voor led panelen. Dit wordt door veel bedrijven of systeemplafond leveranciers aangeboden tegen prijzen waarvoor een betrouwbaar product niet eens gemaakt kan worden. Een goed led paneel voldoet aan een aantal voorwaarden, om bijvoorbeeld iets te noemen; na 70% van de levensduur, mag de lichtopbrengst slechts 30% zijn gezakt. De aluminium led panelen worden vanuit het frame rondom verlicht naar binnen toe. Als met de tijd de lichtopbrengst inzakt, zal er in het midden van het paneel dus een donkere vlek ontstaan. Om dit tegen te gaan, heeft onze fabrikant ervoor gekozen niet een heel dun paneel te maken, maar een traditioneel 600 x 600 led inleg armatuur dat door midden van led modules gelijkmatig de opalen plaat verlicht vanaf de bovenkant.

Tip 3! Led tl buizen

Uw TL buizen uitwisselen voor LED Tubes, of LED buizen is iets wat een perfecte oplossing is voor in een parkeergarage of een andere plek waar waterdichte armaturen zitten. Er zijn voor in uw winkel veel betere oplossingen denkbaar. Vaak zijn ledtubes dusdanig geprijsd dat de investering alleen zinvol is bij enorme aantallen. Over het algemeen zijn de lichttechnische eigenschappen van de ledtubes die we tegenkomen in de markt ook niet dusdanig hoog dat het verstandig is om als winkelverlichting toe te passen.

16-img_2-led-winkelverlichting-advies

Tip 4! Downlights

Downlights werden in het verleden vaak binnen en winkelconcept of lichtplan gebruikt om in de shop een algemeen lichtbeeld te creëren. Compact fluorescentie is in feite hetzelfde als TL en heeft (bij voldoende onderhoud en de juiste reflector) een perfecte uitstraling. De bundels overlapten elkaar precies, en zo ontstond er een heel egaal lichtbeeld. Tegenwoordig is het zo dat men in de winkel juist ook sfeer wil maken, hoekjes wil creëren en soms met mooie schaduw partijen wil werken voor het juiste effect. Met licht calculatie software kunnen we vooraf al precies bepalen hoeveel spots met welke bundel we denken nodig te hebben, vandaar dat het werken met downlights in de retail iets minder wordt. We kunnen met de led spots van tegenwoordig grote oppervlaktes verlichten, in combinatie met nauwe bundels op plekken waar we dat willen.

Tip 5! CRI Waardes

Let bij de aanschaf van uw winkelverlichting op de CRI waardes. Hierover leest u meer op onze begin-blog pagina. Een normale winkel kan prima functioneren met een cri waarde van 80, wilt u echter net even dat beetje extra, of is kleur in uw kledingwinkel een belangrijk punt omdat er weinig daglicht aanwezig is, dan is het zeker raadzaam om voor een hogere CRI waarde te gaan.

led winkelverlichting advies

Tip 6! Railverlichting

Met het gebruik van spanningsrail bent u niet beperkt tot vaste lichtpunten, u kunt spots verplaatsen, verwijderen en bijplaatsen. Tevens zijn er losse adapters te verkrijgen waar u bijvoorbeeld uw kerstverlichting mee kunt voeden vanaf dezelfde spanningsrail. Een multi-functioneel systeem. In bijna elke winkel zit CDM, of gasontladings-armaturen. Deze lichtbron staat bekend om een prachtige kleurweergave, een mooi sprankelend licht en een goede lumen / watt verhouding. Tot voor kort was het moeilijk om dit te evenaren, maar Philips en Osram maken tegenwoordig prachtige modules die ingebouwd kunnen worden in armaturen. Wanneer het armatuur, in combinatie met de voorschakelapparatuur en de koeling de juiste waardes bevat, ontstaat er een perfecte led railspot met een nog betere lumen / watt verhouding dan bij CDM armaturen. Daarbij hoeft uw airco in de zomer minder hard te werken en verbruikt u minder energie, voor een hogere lichtopbrengst. Zo kunt u met een goede led railspot met 2000 of 3000 lumen gemakkelijk een 35 tot soms zelfs 70 watt CDM spot evenaren!

Tip 7! Proefplaatsing

U bent nog niet helemaal overtuigd van de lichtkleur en de lichtopbrengst, wij helpen u graag de drempel over. In de bestaande situatie hangen we graag even een aantal van onze led railstralers of led downlights bij u op, zodat u zelf kunt ervaren hoe prettig het licht is, en hoe hoog de lichtopbrengst is. Dit doen we vrijblijvend, bij u op locatie op afspraak.

Meer informatie en gratis bespaar tips in uw mail?

Via deze link meldt u zich aan voor gratis bespaar tips!
Via deze link kunt u in contact komen met een van onze deskundigen.