Projectverlichting | Energiebesparing | Winkelverlichting

LED Panelen of Inleg LED?

07
okt
Geschreven door:
imageWe krijgen vaak de vraag; "wat is beter, een led paneel of een led inleg armatuur?" Iedere situatie is natuurlijk verschillend en zo heeft ieder armatuur ook zijn voor- en nadelen. De ultra dunne led panelen zijn prachtig ook gependeld te gebruiken, echter kan er doordat de lichtopbrengst heel gelijdelijk afneemt in de loop van de jaren in het midden een donkere plek ontstaan. Een led paneel wordt vanuit het frame naar binnen toe verlicht.

De Led inleg armaturen zoals type Module werken middels een ander concept, losse SMD units verzorgen het licht vanaf de bovenkant, waardoor ook de lichtopbrengst een stuk hoger is.

Kortom; moet het decoratief zijn, is de lichtopbrengst niet heel erg van belang of moet het perse een aluminium randje hebben, kiest u voor de ledpanelen.

Moet u voldoen aan een bepaald lichtniveau, wordt het gebruikt in een standaard systeemplafond of gipsplafond, een hoge lumen/watt verhouding hebben, en een iets hogere RA waarde, dan kiest u voor de led inlegarmaturen.

Led Panelen
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.