Projectverlichting | Energiebesparing | Winkelverlichting

HBO Lichtontwerp vanaf september..

20
sep
Geschreven door:
HBO opleiding, lichtontwerper, HBO Lichtontwerp
Vanaf september 2017 volgen we de HBO opleiding tot lichtontwerper. Uiteraard zijn wij gewoon geschoold, maar voor onze klanten willen we nog betere ondersteuning geven, nóg betere lichtplannen ontwikkelen, en nóg beter advies geven. Middels dit blog probeer ik een beetje inzicht te geven hoe de opleiding verloopt, publiceer zo nu en dan wat foto's en voor de geïnteresseerden wat technische info.


verlichting-lichtplan-ontwerp Afgelopen jaar kwam ik contact met Berry van Egten, een super enthousiaste, maar vooral échte lichtspecialist! Berry gaf onder andere de cursus Relux, en aangezien dit berekeningsprogramma onlangs een update heeft gehad leek het mij verstandig deze cursus te volgen. Ik kwam terecht in een klein klasje, 2 personen inclusief mijzelf; dat was dus bijna 1 op 1 begeleiding. De Relux cursus wordt op het moment niet veel meer bezocht, doordat meer en meer mensen gebruik maken van Dialux EVO. Ik heb mezelf voorgenomen dit toch ook maar eens aan een onderzoekje te onderwerpen, maar daarover later meer.

Tijdens de cursus kwam de HBO Lichtontwerp opleiding ter sprake, zeer interessant maar vooral erg inspirerend! We maken natuurlijk al veel professionele lichtplannen en ontwerpen, maar hoe tillen we deze service naar een hoger niveau? Hoe kunnen we onze vaste stylisten en architecten nog beter ondersteunen? Vanuit dit uitgangspunt heb ik dezelfde avond nog besloten om er gewoon voor te gaan! #zinin! :-)

Inschrijven en wachten...

Na de inschrijvingsprocedure volgt het wachten.. wachten of je mee kunt doen, of er nog plek is en natuurlijk liefst aankomende periode! Na een paar dagen kwam het officiële bericht; we starten op 19 september 2017! Binnenkort meer!
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.