Projectverlichting | Energiebesparing | Winkelverlichting

Casestudy; Basic of Expert verlichting in de winkel?

budget-winkelverlichtingHet is voor velen verleidelijk om zo voordelig mogelijk te verlichten, met een zo klein mogelijk budget een zo groot mogelijke zee van licht produceren. Maar is dit in iedere casus het geval? Als we puur kijken naar de cijfers uit de lichtberekening voor een winkel van 10 x 10 meter kunnen we met een minimaal budget een vrij hoge, gelijkmatige lichtopbrengst creëren. Maar willen we puur naar cijfers kijken? Willen we niet net opvallen tussen de menigte? Naar ons idee zal de basis een vrij vlakke vorm van verlichten worden, veelal erg goed voor kantooromgevingen waar we juist een minimaal contrast tussen werkplek en omgeving willen genereren. Maar is dit ideaal in iedere winkel? In sommige gevallen zal een basis al een verbetering zijn, maar wanneer men net even meer dan basislicht wil ervaren komt het neer op hoekjes maken, schaduw op de juiste plek en sfeer cq kleur beleving. Onze ontwerpen zijn dan ook niet uitsluitend gebaseerd op licht, maar met oog op het volledige concept binnen uw winkel. Wij proberen in onze lichtplannen onder meer rekening te houden met;

tassen-winkel
 • Uitstraling; verkoopt u luxueuze artikelen, of budget gerelateerde artikelen?
 • Flexibiliteit; is de winkel vaak aan verandering onderhevig?
 • Specials; verkoopt u waren die een bepaalde kleur licht nodig hebben?
 • Normering; zijn er bepaalde eisen binnen uw winkel of locatie?
 • Kleurweergave; verkoopt u producten waarvan kleur een belangrijk kenmerk is?
 • Kleurstellingen; is het verstandig om een bepaalde kleur op de muur te gebruiken?

  mooie-winkelverlichtingEr is in dit verhaal geen gemakkelijke beter of slechter, alles valt en staat met de uitstraling die u in de winkel wilt bereiken, en het budget dat daarvoor beschikbaar is. Zo zal een fietsenzaak snel geholpen zijn met een mooi gelijkmatig beeld dat aangevuld is met spots, maar willen we in een kleine knusse kledingzaak een luxueuze uitstraling creëren met bijvoorbeeld theatrale schaduwpartijen en prachtige indirecte verlichting aan de wand.

  Wij geloven niet zozeer in een "standaard" oplossing, iedere winkel is uniek en probeert zijn eigen beleving aan de klant mee te geven. Wij spelen hierop in door zowel de basis als de expert oplossing te kunnen bieden. Zullen we een afspraak maken om eens vrijblijvend in gesprek te raken en te praten over de mogelijkheden voor uw winkelverlichting?

  Meer informatie? Klik hier

 • Ontvang vrijblijvend lichtadvies
  Akkoord

  Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.