10 Gratis tips voor winkelverlichting!

Tip 1; uw etalage

De etalage is het visitekaartje van uw winkel. Het winkelend publiek zal helaas snel aan uw winkel voorbij lopen als zij niet goed naar binnen kunnen kijken door hinderlijke spiegeling in de ruit of doordat de etalage slecht verlicht is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft uw etalage veel kunstlicht nodig om de aandacht van de voorbijganger op uw winkel te vestigen. Het is een krachtige manier om klanten naar uw winkel te trekken en hiermee de omzet te verhogen.

winkelverlichting gratis tips

Tip 2; Accentueer!

Zijn uw belangrijkste verkoop items wel goed verlicht? Door middel van spotlights kunt u de aandacht van de consument vestigen op uw hot-selling items en instore displays. Door te kiezen voor de juiste lichtposities en lichtkleuren, verhoogt u het toenaderingsgedrag van de consument. Ook kunt u met verlichting de looproute accentueren waardoor uw klanten meestal vanzelf langs alle producten zullen lopen.

Tip 3; Verlichting op orde!

Defecte lampen of armaturen in uw winkel zorgen al snel voor een armoedige uitstraling. Vraag bij aanschaf altijd naar de kwaliteit, garantie en service.

Tip 4; Vermijd het dicht zijn effect

"Oh, u bent wél open?! Vanaf buiten lijkt het alsof u gesloten bent” is een veel gehoorde klacht. Zorg ervoor dat er voldoende en de juiste verlichting aanwezig is.

Tip 5; Heeft u een diepe winkel?

gratis tips winkelverlichting led

Zorg dan voor een hoger lichtniveau achter in de zaak. Hierdoor voorkomt u dat uw klanten voor in de winkel blijven hangen en zorgt u ervoor dat u meer rendement heeft uit uw gehele winkel.

Tip 6; Kies de juiste lichtkleur

LED verlichting kent vele lichtkleuren en de kleur is mede bepalend voor de uitstraling van uw winkel. Speciaal voor de Retail maakt Philips lichtkleuren om de aangeboden kleding en verse etenswaren in het allerbeste licht te presenteren zoals de Fasion PremiumWhite en CrispWhite of Fresh Food modules. Vraag uw lichtadviseur om demo’s mee te nemen zodat u kunt bepalen welke lichtkleur het best bij uw winkel en uw producten past.

Tip 7; Flexibiliteit

Met een 1 of 3 fase railsysteem kunt u lampen en armaturen verplaatsen zonder dat u daarvoor nieuwe elektrische aansluitpunten hoeft te creëren. De spots zijn afzonderlijk te richten, per fase te bedienen en zorgen voor een goede lichtspreiding. Omdat de armaturen op de rail eenvoudig te verplaatsen zijn, blijft uw lichtplan ook flexibel bij een veranderende indeling van uw winkel.

Tip 8; Verlichting is een vak!

Laat u goed voorlichten door een expert als u nieuwe verlichting wilt aanschaffen. Veel winkeliers laten zich te veel verleiden door de lage prijzen en aanbiedingen op internet en komen er later achter dat er onvoldoende licht is of niet de juiste lichtkleur. De juiste specialist heeft kennis van lichtfunctionaliteit, kleurtemperatuur, vormgeving en techniek en helpt u om de door u gewenste sfeer te creëren. Laat u zich ook informeren over energieverbruik, investeringskosten en de terugverdientijd.

Tip 9; Energie-investeringsaftrek (EIA)

De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding waaronder investeringen in bepaalde LED armaturen, licht regelapparatuur en LED buizen. Als u kiest voor energiezuinige technieken kunt u gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) dat u fiscaal voordeel oplevert. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook voor een lagere energierekening. Kies voor een partner waarbij de lichtstromen en armaturen voldoen aan de gestelde eisen om in aanmerking te komen voor EIA.

Tip 10; Trends en ontwikkelingen

De trends en technieken in winkelverlichting blijven zich ontwikkelen, want slim gebruik van licht heeft immers een omzetverhogende werking. Tegenwoordig kan LED verlichting gemakkelijk bediend worden via WIFI met een smartphone, smartwatch of tablet en zelfs als u niet fysiek aanwezig bent in uw winkel kunt u gemakkelijk vanaf afstand de lichtintensiteit en helderheid aanpassen. U doet er goed aan om u eens in de zoveel jaar te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen.